Muskaatwijn pannenkoeken

    Muskaatwijn pannenkoeken

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Dit is pannenkoeken bakken voor volwassen, en dit smaakt uiteraard heerlijk met een glas muskaatwijn erbij!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 pancakes

    • 1 fles Muskaatwijn (liefst een Moscato uit Californië), maar een andere kan ook)
    • 1 verpakking kant-en-klare pannenkoekenmix
    • 1 bakje verse aardbeien, ontkroond en in plakjes gesneden
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Vervang het water dat je nodig hebt in de kant-en-klare pannenkoek mix met wijn, en bak ze volgens de instructies op de verpakking.
    2. Snijd de aardbeien en week ze in 225 ml Muskaatwijn. Laat ze uitlekken voor gebruik. Je hebt geen stroop nodig, want deze pannenkoeken zijn heerlijk zoet van de wijn.
    3. Bedek de verse pannenkoeken met poedersuiker en aardbeien.

    Tips:

    Als je een grote garde gebruikt, mix je meer lucht in je beslag en krijg je dus luchtige pannenkoeken. Laat je beslag niet te lang staan, want de bloem zal het vocht in zich opnemen en dan wordt het beslag te dik. Zorg dat de pan erg heet is als je de pannenkoeken bakt. Het maakt niet uit hoe groot je pan is, maar je wilt pannenkoeken bakken die ong. 2 mm dik zijn. Maak, na het bakken van elke pannenkoek, de pan even schoon met keukenpapier en voeg weer een klontje boter toe. Zo krijg je minder snel aangebrande stukjes in je pannenkoek.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren