Mosselen in currysaus

    Dit is een geweldige manier om mosselen te maken. Ze worden gestoofd met zoete aardappel en peultjes in een romige Korma currysaus. Serveer met gekookte witte rijst.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kilo verse zwarte mosselen, volledig schoongemaakt
    • 200 gr zoete aardappel, geschild en fijngesneden
    • 50 gr peultjes
    • 1/2 ui, fijngehakt
    • 1 eetlepel knoflook, geperst
    • 1 1/2 eetlepel Pataks Korma currypasta
    • 1 (400 ml) blikje kokosroom
    • 4 eetlepels koolzaadolie (of zonnebloemolie)
    • 1/2 limoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Spoel de mosselen onder koud water af, giet af en laat drogen.
    2. Verwarm de olie in een pan en fruit de gehakte uien en knoflook ongeveer 2 minuten.
    3. Roer de zoete aardappelen erdoor en bak 3-4 minuten.
    4. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 2 minuten. Roer de kokosroom erdoor.
    5. Doe de mosselen in de pan. Laat 2-3 minuten sudderen.
    6. Roer de peultjes erdoor, laat nog eens 2-3 minuten sudderen of tot de mosselen open zijn.
    7. Knijp het limoensap erover en serveer.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties