Mosselen in currysaus

    Mosselen in currysaus

    2keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldige manier om mosselen te maken. Ze worden gestoofd met zoete aardappel en peultjes in een romige Korma currysaus. Serveer met gekookte witte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 kilo verse zwarte mosselen, volledig schoongemaakt
    • 200 gr zoete aardappel, geschild en fijngesneden
    • 50 gr peultjes
    • 1/2 ui, fijngehakt
    • 1 eetlepel knoflook, geperst
    • 1 1/2 eetlepel Pataks Korma currypasta
    • 1 (400 ml) blikje kokosroom
    • 4 eetlepels koolzaadolie (of zonnebloemolie)
    • 1/2 limoen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Spoel de mosselen onder koud water af, giet af en laat drogen.
    2. Verwarm de olie in een pan en fruit de gehakte uien en knoflook ongeveer 2 minuten.
    3. Roer de zoete aardappelen erdoor en bak 3-4 minuten.
    4. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 2 minuten. Roer de kokosroom erdoor.
    5. Doe de mosselen in de pan. Laat 2-3 minuten sudderen.
    6. Roer de peultjes erdoor, laat nog eens 2-3 minuten sudderen of tot de mosselen open zijn.
    7. Knijp het limoensap erover en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren