Spinazie en ricotta cannelloni

    Spinazie en ricotta cannelloni

    3keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Het is niet leuk als de canneloni breekt, daarom gebruik ik verse lasagne bladen en die breken niet! De lasagnebladen worden gevuld met spekblokjes, ricotta en spinazie, en verder gegarneerd met gehakte tomaten en geraspte kaas. Serveer met knoflookbrood en een salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olie
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
    • 250 gr spekblokjes
    • 6 middelgrote champignons, in blokjes gesneden
    • 350 gr gekookte spinazie, uitgelekt
    • 500 gr ricotta
    • 3-4 verse, zachte lasagnebladen
    • 1 (400 gr) blik gehakte tomaten met basilicum
    • geraspte kaas naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven tot 180°C / gasovenstand 4. Vet een lasagne- of ovenschaal in.
    2. Bak de ui en knoflook in 1 eetlepel olie. Voeg het spek toe en bak ongeveer 3 minuten. Roer de champignons erdoor en bak tot ze zacht zijn. Voeg de gekookte en uitgelekte spinazie toe en meng goed.
    3. Haal van het vuur en meng de ricotta erdoor. Zet opzij.
    4. Snijd de lasagnebladen op maat, schep een flinke lepel van het mengsel op een vel lasagne en rol op. Leg dit in de voorbereide ovenschaal. Herhaal totdat alles is opgebruikt.
    5. Bedek de opgerold pasta met gehakte tomaten en geraspte kaas. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten of tot het heet is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren