Noorse cake

    Dit recept werd mij gegeven door onze Noorse au pair, Uni. De cake is een beetje machtig, maar heerlijk en glutenvrij. De cake wordt bedekt met een heerlijke zelfgemaakte custardlaag.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr gemalen amandelen
    • 5 eiwitten, stijfgeklopt
    • 300 gr poedersuiker
    • Voor de custardlaag
    • 150-300 ml melk
    • 15 gr boter
    • 4 eetlepels poedersuiker
    • 5 eierdooiers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:26min 

      Voor de cake:

    1. Schep de amandelen, stijfgeklopte eiwitten en suiker door elkaar met een pollepel. Doe dit voorzichtig en niet te lang.
    2. Doe in een voorbereide niet-metalen schaal en zet in de magnetron gedurende 6 minuten op vol vermogen.
    3. Voor de romige bovenlaag:

    4. Meng de suiker en eierdooiers. Verwarm de melk tot lichaamstemperatuur en roer door het eimengsel.
    5. Schenk in een schone pan en kook zachtjes tot het mengsel dik wordt. Laat niet koken.
    6. Wanneer het afgekoeld is, verspreid je het over de cake.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties