Octopus in rodewijnsaus

    Octopus in rodewijnsaus

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een fantastische manier om octopus te bereiden. De octopus wordt gestoofd in een goed gekruide tomaten- en rodewijnsaus. Serveer bijvoorbeeld met verse pasta en knapperig vers brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 650 gr kleine octopus, schoongemaakt en in 6 stukken gesneden (kop in 2, benen in 4)
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 2 rijpe tomaten
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 2 plakjes prosciutto, gescheurd in hapklare stukjes
    • 1/2 groene paprika, in dunne schijfjes
    • Marinade
    • 250 ml rode wijn
    • 1 1/2 eetlepels rodewijnazijn
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 2 theelepels suiker
    • gemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Meng alle ingrediënten voor de marinade samen in een glazen of keramische schaal. Roer tot de suiker is opgelost.
    2. Voeg de stukjes octopus toe en roer om te zorgen dat alle stukken worden bedekt met de marinade. Zet opzij.
    3. Verhit de olie in een middelgrote koekenpan op laag vuur. Voeg ui toe en bak onder af en toe roeren tot ze bruin zijn. Voeg de tomaten toe en roer tot het goed verwarmd is.
    4. Voeg de octopus met alle marinade en de tomatenpuree toe. Roer tot alles goed gecombineerd is, dek af met een deksel. Zet het vuur op medium en sudder 30 minuten, onder af en toe roeren.
    5. Neem na 30 minuten het deksel eraf en voeg de prosciutto toe. Roer goed door. Sudder nogmaals 20 minuten zonder deksel of tot de saus is ingedikt en de octopus gaar is.
    6. Schep over verse pasta en bestrooi met fijngemalen peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren