Oma's koekjes

    Oma's koekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Fantastische, koekjes! Watertanden, ga je! Ik vraag mijn oma altijd om ze te bakken en in hele grote hoeveelheden! Je kunt de koekjes bedekken met je favoriete jam. Zo makkelijk en zo heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 500 gr bloem
    • 300 gr margarine, zacht
    • 1 zakje (16 gr) bakpoeder
    • 5 eierdooiers
    • 100 gr suiker
    • een paar eetlepels zure room
    • 1 pot aardbeienjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakplaat in of bedek met bakpapier.
    2. Meng in een middelgrote kom de bloem, margarine, bakpoeder, eierdooiers en suiker. Meng er zo veel zure room door, zodat het deeg nog steeds stijf is, maar wel kneedbaar. Kneed snel.
    3. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit. Snijd vormen met een koekjesuitsnijder van 6 cm (vergeet niet dat je paren moet maken!). Leg ze op de voorbereide bakplaat.
    4. Bak ze in 15 minuten goudbruin. Kijk uit, omdat ze snel bruin worden! Laat ze afkoelen op een rooster.
    5. Smeer de helft van de koekjes in met een dun laagje jam en plak de onbesmeerde koekjes erop, zodat je dubbele koekjes krijgt. Laat ze een uur staan, zodat ze goed aan elkaar zullen blijven plakken. Bedek eventueel nog met chocoladeglazuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties