Nonna's peperonata

    Nonna's peperonata

    1keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een echt Italiaans gerecht, van mijn Italiaanse oma. En hoe kun je paprika's beter eren dan ze te combineren met andere mediterrane smaken. Dit recept komt rechtstreeks uit de Napolitaanse keuken en kreeg ik via mijn oma Lucia.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 10 paprika's
    • 100 gr zwarte olijven
    • 8 eetlepels kappertjes
    • 3 teentjes knoflook
    • 90 gr broodkruimels
    • 1 bosje basilicum of platte peterselie
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1/2 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C / gasovenstand 7.
    2. Maak de paprika's klaar door ze rond de kern te snijden. Trek de steel eruit en gooi samen met de zaden weg (schudden en op de kop houden!). Leg de paprika's ondersteboven in een braadslee (deze methode elimineert zoveel mogelijk vloeistof) en rooster ze in een hete oven tot het buitenste velletje van de paprika begint te borrelen en zwart wordt. Haal uit de oven en leg ze in een kom, bedek onmiddellijk met plasticfolie. Laat afkoelen. Het vel is dan gemakkelijker te verwijderen.
    3. Verwijder het vel en gooi zowel het vel als de resterende zaden weg. Trek met je handen het vruchtvlees in reepjes.
    4. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en bak de olijven, kappertjes en geplette teentjes knoflook op laag vuur. Voeg de paprika toe en warm het geheel op. Bak nog eens 5 minuten en proef of er nog kruiden bij moeten. Serveer het paprika-gerecht op een schaal.
    5. Zet de koekenpan terug op het vuur en bak de broodkruimels goudbruin tot het de smakelijke olie in de pan heeft opgenomen. Strooi over de paprika's, samen met verse kruiden.
    6. Serveer op kamertemperatuur als een antipasto, contorno (bijgerecht) of alleen met brood.

    Tip

    Dit is ook een erg lekker voorgerecht!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren