Oma's perencake

    Oma's perencake

    3keer bewaard
    1uur30min


    40 personen hebben dit gemaakt

    Peren zijn mijn favoriete fruit. De beste zijn die van de boomgaard van mijn oma. Ze hebben een heerlijke geur en een honing-achtige smaak. Deze cake is een ware traktatie!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 4 peren, geschild en ontdaan van hun klokhuis
    • 200 gr bloem, gezeefd
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 5 eetlepels melk
    • 2 eetlepels water
    • 70 gr bruine suiker
    • 2 eetlepels vloeibare honing
    • 2 theelepels kaneel
    • 2 theelepels gemberpoeder
    • 2 eiwitten
    • boter om de cakevorm mee in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een cakevorm in.
    2. Pureer een peer (eerst schillen en kern verwijderen) in een keukenmachine en schep het vruchtvlees in een kom. Meng de bloem, bakpoeder, melk, water, suiker, honing, kaneel en gember erdoor. Gebruik je handen om het deeg tot een egale massa te kneden
    3. Snijd twee van de overgebleven drie peren in kleine stukjes en meng door het deeg.
    4. Klop de eiwitten stijf. Schep voorzichtig door het deeg.
    5. Snijd de resterende peer in plakjes en rangschik ze op de bodem van de cakevorm. Giet het deeg erover. Bak 60 tot 80 minuten tot een satéprikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren