Geflambeerde omelet met appel

    Geflambeerde omelet met appel

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is mijn dochters favoriete gerecht. Heerlijk voor elke gelegenheid. Laat je niet ontmoedigen door de cognac in dit recept. De alcohol verdampt snel en laat een lekkere smaak na aan het gerecht. Kijk uit dat je je huis niet in brand steekt!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 omelet

    • 1 zure appel, zonder klokhuis en in schijfjes (niet schillen)
    • 30 gr boter
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 theelepel kaneel
    • 30 ml cognac
    • 2 eieren
    • 2 eetlepels water
    • 1 eetlepel boter
    • 1/2 theelepel olijfolie
    • 1 mespuntje zout
    • Om te garneren
    • 1 eetlepel zure room
    • 1 eetlepel fijngeraspte chocolade (of hagelslag)
    • 2 blaadjes verse munt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de appelschijfjes toe, bestrooi met kaneel en suiker. Meng goed en bak 1 minuut. Zet het vuur op de hoogste stand, giet de cognac erbij en steek onmiddellijk in brand met een lucifer (als je een gasfornuis hebt, zet dan de pan op de rand, zodat een vonk van de vlam in de pan zal landen). De alcohol zal na een paar seconden verdampen. Zet het vuur lager en bak de appels nog 3 tot 4 minuten, roer af en toe tot ze bruin en zacht zijn. Zet het vuur op de laagste stand om de appels warm te houden.
    2. Klop 2 eieren met 2 eetlepels water in een kleine kom. Smelt weer 15 gr boter in een koekenpan en voeg de olijfolie toe. Giet de eieren erin, breng op smaak met zout en bak ze tot de omelet stevig wordt aan de bovenkant en bruin aan de onderkant. Niet omdraaien. Rangschik de appels op één helft van de omelet.
    3. Schuif de omelet op een bord (de met appel bedekte kant eerst) en wanneer het op het bord ligt, draai je de andere helft met behulp van de rand van de pan over de appels.
    4. Bedek met een eetlepel zure room, bestrooi met chocolade en garneer met muntblaadjes. Serveer meteen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren