Lava cake

    Lava cake

    1keer bewaard
    1uur


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze onfeilbare techniek resulteert elke keer weer in een perfecte chocolade lava fondant cake. Het geheim is om het in te vriezen zoals voorgeschreven, en niet te lang te bakken. Zorg ervoor dat het midden van de cake zacht blijft!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 250 gr pure chocolade, in stukjes
    • 250 gr boter
    • 250 gr suiker
    • 6 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/4 theelepel zout
    • 80 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Vet een rond bakblik van 20-23 cm in.
    2. Smelt de chocolade en boter au bain-marie. Eenmaal gesmolten en glad, haal je het van het vuur en zet je het opzij.
    3. Klop de eieren, vanille-extract en zout samen tot een luchtig geheel. Voeg geleidelijk het chocolademengsel toe. Eenmaal gecombineerd, meng je de bloem erdoor.
    4. Giet het mengsel voorzichtig in de bakvorm. Dek af met aluminiumfolie en zet minstens 4 uur in de vriezer (of een hele nacht voor het beste resultaat).
    5. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Leg de bevroren fondant ongeveer 40 minuten in de oven, of tot de zijkanten stevig zijn en het midden nog steeds zacht is (wiebelt een beetje) met slechts een gebakken buitenste korst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren