Gevulde ontbijtpaddenstoelen

    Gevulde ontbijtpaddenstoelen

    1keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een fantastisch ontbijt of brunch recept. Portobello paddenstoelen worden gevuld met paneermeel, kaas en spekblokjes, en als kroon bedekt met een spiegelei. Alles wordt in de oven gaar gebakken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 grote portobello paddenstoelen
    • 2 theelepels fijngehakte knoflook
    • 4 eetlepels geraspte oude kaas
    • 4 eetlepels broodkruimels
    • 1 theelepel gedroogde tijm
    • 1 theelepel biefstukkruiden
    • 1 eetlepel uitgebakken fijngesneden spekblokjes
    • 30 gr boter
    • 2 eieren, op kamertemperatuur
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven tot 200°C / gasovenstand 6. Vet een ondiepe ovenschaal in.
    2. Doe de broodkruimels, kaas, tijm en kruiden in de keukenmachine. Meng tot het goed gecombineerd is. Roer de stukjes uitgebakken spekblokjes erdoor met een pollepel.
    3. Pel de buitenste schil van de paddenstoelen eraf en verwijder de steeltjes. Leg 1 theelepel knoflook in het midden van elke paddenstoel. Vul met het kaasmengsel en bedek met wat boter.
    4. Leg ze in de ovenschaal. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de bovenkant borrelt en sist.
    5. Druk met een lepel de vulling wat dieper in de paddenstoel. Breek een ei in elke paddenstoel. Kruid met zout en peper. Bak nog eens 5-10 minuten in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren