Onze favoriete chili

    Onze favoriete chili

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Vrij eenvoudig om te maken en in onze familie is het gerecht een favoriet. Serveer de chili met gekookte rijst. Meestal gebruik ik geen vaste hoeveelheden als ik dit maak. Dus voeg zoveel van elk ingrediënt toe als je zou willen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • olijfolie
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • chilivlokken naar smaak
    • 3 laurierbladeren
    • 2 uien, gesneden
    • 2 groene paprika's, gesneden
    • 3 stengels bleekselderij, in stukjes
    • 2 rode chilipepers, fijngesneden
    • 500 gr mager rundergehakt
    • Worcestersaus (optioneel)
    • 1 (400 gr) blik gehakte tomaten
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • tomatenketchup
    • hete chilipoeder naar smaak
    • tabasco naar smaak (optioneel)
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de knoflook, chilivlokken (ik voeg een volle eetlepel toe, maar het hangt ervan af van hoe heet je het zou willen), en laurier toe. Roer ongeveer een minuut.
    2. Voeg de uien, paprika, bleekselderij en rode chilipepers toe. Bak tot de uien goudbruin zijn.
    3. Voeg het rundergehakt toe. Wanneer het gehakt begint te bruinen voeg je wat worcestersaus toe (optioneel).
    4. Wanneer het gehakt volledig bruin is, voeg je het blik gehakte tomaten, tomatenpuree en een vrij grote hoeveelheid tomatenketchup toe. Bak nog een minuut.
    5. Voeg hete chilipoeder toe. Voeg zo veel of zo weinig toe als je wilt. Ik voeg meestal ook nog een paar druppels Tabasco toe, maar dit is optioneel.
    6. Voeg zout en peper toe (meer peper dan zout) en laat 30-40 minuten op laag sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren