Orietta's chocoladecake

    Orietta's chocoladecake

    1keer bewaard
    1uur


    6 personen hebben dit gemaakt

    Als je een hekel hebt aan recepten die je vertellen de boter en suiker in een kom met een mixer te mengen, dan is dit een recept voor jou. Dit beslag wordt op het fornuis klaargemaakt... het is mijn tante Orietta's klassieke chocoladecake recept. Warm het lekkerst!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 ml water
    • 200 gr suiker
    • 150 gr margarine of boter
    • 2 eetlepels cacaopoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 2 eieren
    • 175 gr zelfrijzend bakmeel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180° C / gasovenstand 4.
    2. Vet een gewone of glazen hittebestendige ovenschaal (bijv een pyrex ovenschotel) van 28x18cm of 23x23cm in en bedek met bloem. Dit is de uiteindelijke serveerschaal waaruit je kan serveren: je hoeft hem niet perse op een aparte serveerschaal te leggen.
    3. Doe de eerste 5 ingrediënten in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Roer goed en laat 5 minuten zachtjes op staan. Giet in een mengkom en laat afkoelen.
    4. Meng 2 eieren en het meel erdoor.
    5. Giet het mengsel in de voorbereide ovenschotel. Bak op 180°C gedurende 40-45 minuten.
    6. Haal als de cake klaar is deze uit de oven. Bedek met chocolade glazuur en hagelslag of gewoon wat poedersuiker.

    Recept voor romig chocoladeglazuur:

    Dit recept voor romig chocoladeglazuur combineert erg goed met deze chocoladecake.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren