Ovenschotel met vis en knapperige pesto broodjes

    Ovenschotel met vis en knapperige pesto broodjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur40min


    Maak dit als eerste!

    Ik las dit recept jaren geleden in een tijdschrift en sindsdien maak ik het vaak. Kabeljauw en garnalen worden gestoofd in een heerlijke tomatensaus met knoflook, witte wijn en zwarte olijven. Ik laat de rode paprika eruit omdat ik allergisch ben.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr rijpe tomaten, ontveld
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 rode paprika, zonder zaad en in blokjes gesneden
    • 340 gr nieuwe aardappelen, in dikke plakken gesneden
    • 300 ml witte wijn
    • 900 gr kabeljauw, in stukken gesneden
    • 225 gr grote, gepelde garnalen - gaar
    • 110 gr zwarte olijven
    • 1 stokbrood, schuin in 12 plakken gesneden
    • 2 eetlepels pesto
    • 3 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Snijd rond de kern van elke tomaat met de punt van een scherp mes voordat je ze in een pan met kokend water doet. Laat gedurende 30 seconden koken, en laat ze uitlekken. Bij het afkoelen, verwijder je de schil en snijd je ze in vieren.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui gedurende 10 minuten tot deze zacht en lichtbruin is, maar niet te donker.
    3. Voeg de knoflook en rode paprika toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg de tomaten, aardappelen en wijn toe en breng op smaak met zout en peper.
    4. Breng aan de kook, dek af en laat 25-30 minuten sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
    5. Verwarm de oven voor op 200°C/Gasovenstand 6.
    6. Haal de pan van het vuur en roer er de kabeljauw, gare garnalen en olijven door. Schep in een ingevette ovenschotel.
    7. Besmeer een zijde van elk sneetje brood met pesto, rangschik ze dan overlappend met de pesto-kant naar boven op de vis.
    8. Bestrooi met Parmezaanse kaas en bak gedurende 25 minuten tot het brood knapperig is en de kaas gesmolten.

    Vooraf bereiden tip:

    De saus kan één dag van tevoren worden klaargemaakt, en de vis en de broodjes met pesto 2 uur van tevoren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren