Ovenschotel met rundvlees en rijst

    (2)

    Dit is een complete maaltijd in één ovenschaal. Goed gekruide rijst wordt eerst overgoten met witte saus en een tomaten-gehaktsausje, en daarna in de oven gebakken. Simpel, hartig en lekker.


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • mijn recept voor rundvlees in tomatensaus (zie voetnoot)
    • mijn recept voor niet te mislukken witte saus (zie voetnoot)
    • 650 gr gekookte rijst
    • tomatenketchup naar smaak
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 teentje knoflook, fijngeraspt
    • 20 gr boter
    • boter, om in te vetten
    • fijngesneden verse peterselie, voor garnering
    • geraspte kaas, voor garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C / gasovenstand 6. Vet een ovenschaal in met boter.
    2. Meng de gekookte rijst, zout, knoflook, boter en tomatenketchup. Schep in de voorbereide ovenschaal.
    3. Giet de witte saus erover, gevolgd door het rundvlees in tomatensaus.
    4. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten of totdat hij een beetje bruin is. Bestrooi met peterselie en kaas om te serveren.

    Recepten:

    Mijn recepten voor rundvlees in tomatensaus en niet te mislukken witte saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren