Ovenschotel met worst

    Ovenschotel met worst

    1keer bewaard
    1uur20min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een ongelooflijk eenvoudig gerecht waar iedereen dol op is. Kort voorgekookte worsten worden langzaam verder gegaard in een goed gekruide saus. Serveer met aardappelpuree, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr worst
    • 110 gr geraspte wortel
    • 1 fijngehakte ui
    • 2 eetlepels bloem
    • Voor de saus
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 2 theelepels bruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel ketchup
    • 1 eetlepel worcestersaus
    • 1 eetlepel azijn
    • 500 ml heet water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Kook de worsten 5 minuten voor, laat ze daarna uitlekken. Snijd in stukken en leg in een ovenschaal. Bestrooi met wortel en ui.
    2. Meng de ingrediënten voor de saus tot een dik, glad mengsel en voeg warm water toe. Voeg ook de bloem toe als bindmiddel. Meng goed en giet over de worsten.
    3. Bak de worsten 1 uur op laag vuur op het fornuis, of in de oven op 150°C / gasovenstand 2. Controleer op gaarheid voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren