Langzaam geroosterde kip

    Langzaam geroosterde kip

    (4209)
    23keer bewaard
    5uur10min


    3747 personen hebben dit gemaakt

    Deze kippen zijn met kruiden ingewreven en daarna 5 uur langzaam geroosterd in de oven. Een prima recept voor een regenachtig weekend!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 theel zout
    • 2 theel paprika
    • 1 theel gedroogde tijm
    • 1 theel witte peper
    • 1/2 theel cayennepeper
    • 1/2 theel zwarte peper
    • 2 uien, in vieren
    • 2 hele kippen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:5uur10min 

    1. Meng alle kruiden in een kommetje.
    2. Spoel de kip af en dep droog met keukenpapier. Wrijf iedere kip van binnen en buiten in met het kruidenmengsel. Stop 1 ui in de holte van iedere kip. Plaats kippen in een afsluitbare plastic zak (ziplock) of verpak in 2 lagen huishoudfolie. Zet 1 nacht, of minstens 4 tot 6 uur, in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 120 C / gasstand 1/2.
    4. Plaats kippen in een braadslee. Bak onafgedekt voor 5 uur, tot een minimale interne temperatuur van 85C is bereikt. Laat de kippen 10 min rusten voor het aan te snijden.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4209)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    Johnpostma
    2

    Super lekker, door het langzaam garen heeft dit gerecht een hele fijne smaak gekregen. Dit recept is een aanrader. Heb dit gereserveerd met een frisse tomaten/ couscous salade en wat heerlijke knoflook aardappeltjes. ( lang wachten? maar dan heb je wel iets heerlijks op tafel staan).  -  09 nov 2015

    MarcelVantZand
    1

    geweldig  -  05 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren