Langzaam geroosterde kip

    Langzaam geroosterde kip

    23keer bewaard
    5uur10min


    3743 personen hebben dit gemaakt

    Deze kippen zijn met kruiden ingewreven en daarna 5 uur langzaam geroosterd in de oven. Een prima recept voor een regenachtig weekend!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 4 theel zout
    • 2 theel paprika
    • 1 theel gedroogde tijm
    • 1 theel witte peper
    • 1/2 theel cayennepeper
    • 1/2 theel zwarte peper
    • 2 uien, in vieren
    • 2 hele kippen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:5uur10min 

    1. Meng alle kruiden in een kommetje.
    2. Spoel de kip af en dep droog met keukenpapier. Wrijf iedere kip van binnen en buiten in met het kruidenmengsel. Stop 1 ui in de holte van iedere kip. Plaats kippen in een afsluitbare plastic zak (ziplock) of verpak in 2 lagen huishoudfolie. Zet 1 nacht, of minstens 4 tot 6 uur, in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 120 C / gasstand 1/2.
    4. Plaats kippen in een braadslee. Bak onafgedekt voor 5 uur, tot een minimale interne temperatuur van 85C is bereikt. Laat de kippen 10 min rusten voor het aan te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Johnpostma
    2

    Super lekker, door het langzaam garen heeft dit gerecht een hele fijne smaak gekregen. Dit recept is een aanrader. Heb dit gereserveerd met een frisse tomaten/ couscous salade en wat heerlijke knoflook aardappeltjes. ( lang wachten? maar dan heb je wel iets heerlijks op tafel staan). - 09 nov 2015

    MarcelVantZand
    1

    geweldig - 05 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren