Poolse paarse pruimenlikeur

    Poolse paarse pruimenlikeur

    1keer bewaard
    150dagen20min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke zelfgemaakte likeur van pruimen uit Polen. Hoeft slechts een half jaar te staan, en dan kun je er al van genieten! Idee: dompel de pruimen die uit de likeur komen in gesmolten chocolade en serveer als dessert!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 liter likeur

    • 1 kg rijpe paarse pruimen, ontpit
    • 1/2 liter neutrale alcohol
    • 1/2 liter wodka
    • 300 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 150dagen rusten  ›  Klaar in:150dagen20min 

    1. Leg de pruimen in een grote glazen (mand)fles, giet de neutrale alcohol en wodka erbij. Doe de kurk op de fles en zet 5 weken opzij op een donkere plaats.
    2. Na 5 weken voeg je suiker toe en laat je het nog 4 weken staan.
    3. Haal de likeur door een zeef bedekt met een mousseline doek, giet het in flessen, doe een kurk erop en laat tenminste 3 maanden rusten op een donkere plaats.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren