Poolse pruimenknoedels

    Poolse pruimenknoedels

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke traktatie voor elk moment! Zachte pruimen worden omwikkeld met deeg gemaakt van aardappelpuree, in water gekookt en bestrooid met suiker! Je kunt er ook wat room over gieten! Kinderen zijn er dol op!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kg aardappelen
    • 2 eieren
    • 250 gr aardappelmeel (niet zetmeel)
    • 750 gr paarse pruimen, gehalveerd en ontpit
    • zout naar smaak
    • kaneelpoeder naar smaak
    • 150 gr suiker
    • 115 gr boter
    • 50 gr bloem om het deeg over uit te rollen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Schil en kook de aardappelen gaar. Laat afkoelen. Prak en meng de eieren, aardappelmeel en een snufje zout erdoor. Kneed het deeg tot een gladde massa.
    2. Op een met bloem bestoven werkvlak, rol je het deeg uit tot een dikke boomstam (ongeveer 3 cm in diameter). Snijd de boomstam in kleine stukjes van ongeveer 0,5 cm breed. Vlak elk stuk met de hand, leg een pruim in het midden, bestrooi met suiker en kaneel en vormen een bal met de pruim in het midden.
    3. Breng een grote pan water aan de kook. Leg de knoedels in porties in kokend water en kook ze 6-8 minuten tot ze naar de oppervlakte drijven. Serveer met gesmolten boter en bestrooi met suiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren