Pasta uit Napels

    Pasta uit Napels

    1keer bewaard
    3uur15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een Italiaans recept voor een pasta saus met langzaam gegaard kalfsvlees, knoflook, tomaten en kruiden. In het Italiaans heet het "Paccheri al ragú napoletano." Serveer het liefst met brede pastabuizen (paccheri). Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer goed warm!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 (400 gr) blikjes gepelde tomaten
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
    • 1/2 ui, gehakt
    • 450 gr kalfsvlees biefstukjes
    • 235 ml rode wijn
    • 1 theelepel gedroogde peterselie
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 2 theelepels zout, of naar smaak
    • 1 theelepel peper
    • 350 gr paccheri of penne pasta
    • geraspte Parmezaanse kaas, om te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Doe de drie blikken tomaten in een kom en pureer ze met een staafmixer. Zet opzij.
    2. Verhit de olijfolie in een grote pan op matig hoog vuur. Bruin het vlees aan alle kanten, haal uit de pan en zet apart. Voeg de uien toe, onder regelmatig roeren tot ze gekarameliseerd zijn.
    3. Voeg de rode wijn toe om te blussen. Laat koken tot de wijn is verdampt. Voeg de gehakte knoflook, gepureerde tomaten, zout, peper, peterselie en basilicum toe; breng aan de kook. Voeg dan het kalfsvlees weer toe en zet het vuur lager. Zet een deksel op de pan, maar dek de pan niet volledig af; laat dan de saus drie uur sudderen op een laag vuur, onder af en toe roeren.
    4. Wanneer het kalfsvlees mals is, haal je hem voorzichtig uit de saus en leg je hem op een snijplank. Snijd in kleine stukjes en doe weer terug in de saus.
    5. Vul een grote pan met water, voeg zout toe en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook hem beetgaar in ongeveer 10 - 12 minuten. Laat uitlekken.
    6. Giet een deel van de saus in een grote kom. Voeg de pasta toe met nog wat meer saus; meng goed. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

    Tip:

    Koop 2 pakjes passata (van elk ong 650 gr), zodat je de tomaten niet hoeft te pureren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren