Pad See-Ew

    Pad See-Ew

    3keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit heerlijke Thaise gerecht is eenvoudig te maken. Rundvlees wordt roergebakken met rijstnoedels, spinazie en ei in een goed gekruide saus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de rundvleesmarinade
    • 400 gr biefstuk, in dunne reepjes gesneden
    • 2-4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel rijstwijn
    • 1 eetlepel vissaus
    • 1 eetlepel palmsuiker (of donkere basterdsuiker)
    • 3 eetlepels donkere sojasaus
    • 3 eetlepels oestersaus
    • 1/2 - 1 eetlepel vers gehakte gember
    • 1/2 eetlepel sesamolie
    • zwarte peper naar smaak
    • 1 middelgrote ui, zeer fijngesneden
    • Verder nodig
    • 300 gr brede rijstnoedels
    • 2 eetlepels donkere Chinese sojasaus of ketjap asin
    • 2 eetlepels oestersaus
    • gemarineerd rundvlees en overgebleven marinade
    • 1 eetlepel vissaus
    • 1 eetlepel palmsuiker
    • 2 losgeklopte eieren
    • 150 gr gehakte diepvriesspinazie, ontdooid of broccoliroosjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe alle marinade ingrediënten in een kom. Roer en voeg het rundvlees toe. Laat minstens 30 minuten marineren.
    2. Zet water op voor de noedels en kook die volgens de instructies op de verpakking. Giet af. Voeg de oestersaus en donkere sojasaus toe. Roer zodat ze niet aan elkaar plakken. Zet opzij.
    3. Verhit de wok en voeg een beetje sesamolie toe. Voeg vissaus, palmsuiker, gemarineerd rundvlees en overgebleven marinade toe aan de wok. Roerbak tot het vlees bruin is.
    4. Maak een kuiltje in het midden van de wok en breek het ei erboven. Roerbak het ei tot het een beetje hard is en roer het dan door de rest.
    5. Doe de noedels in de wok en roer zorgvuldig alle ingrediënten goed door elkaar en laat alles warm worden.
    6. Voeg de ontdooide spinazie toe en roerbak ongeveer 1 minuut of tot het warm is. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren