Witte borsjt

    Witte borsjt

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Geweldig recept voor Poolse witte borsjt met een rijke paddenstoelensmaak. Deze romige paddenstoelensoep wordt bereid met een zuurdesem starter. Ook de volgende dag erg lekker, bijv. geserveerd met aardappelpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • een handvol gedroogde wilde paddenstoelen
    • 150 ml zuurdesem starter (zie voetnoot)
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 150 ml room
    • 3-4 pimentzaden
    • 1 laurierblad
    • zout en peper naar smaak
    • vloeibare Maggi naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 3uur weken  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Spoel de paddestoelen af en laat ze op het aanrecht circa 2-3 uur weken in een pan met voldoende water, voldoende om ze mee te bedekken. Voeg het piment en laurierblad toe. Laat ze daarna 30 minuten sudderen tot de ze zacht zijn.
    2. Giet de paddestoelen af, terwijl je de verkregen bouillon in een grote pan giet. Roer de zuurdesem starter erdoor en kook tot de soep begint in te dikken. Als hij te dik is, giet je er wat water bij.
    3. Snijd de gekookte paddestoelen en doe ze in de pan en laat 20 minuten sudderen.
    4. Meng de room met enkele eetlepels warme soep tot een gladde massa. Giet het mengsel terug in de pan. Breng op smaak met zout, peper, Maggi en knoflook. Je kunt een eetlepel boter toevoegen om het gladder te maken.

    Zuurdesem starter

    Klik hier voor mijn recept voor zuurdesemstarter voor in Poolse witte borsjt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren