Appelpannenkoekjes

    Appelpannenkoekjes

    17keer bewaard
    25min


    48 personen hebben dit gemaakt

    Prachtige kleine pannenkoekjes, vol met appel. Lekker als ontbijt of snack. Serveer ze met poedersuiker, of bijvoorbeeld met slagroom of ijs, voor een bijzonder dessert! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr bloem
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • snufje zout
    • 500 ml melk
    • 2 eieren
    • 2 grote appels, geschild en in stukjes
    • plantaardige olie om te bakken
    • poedersuiker om te bestrooien (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. Voeg de melk en eieren toe en mix tot een glad (niet al te dun) beslag. Meng de blokjes appel er met een lepel doorheen.
    2. Verhit een koekenpan met een scheut olie op matig hoog vuur. Giet het beslag erin (ongeveer 2 eetlepels per pannenkoek) en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.
    3. Serveer bestrooid met poedersuiker.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Video

    Appelpannenkoekjes
    Appelpannenkoekjes

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren