Pannenkoeken bakken

    Pannenkoeken bakken

    2keer bewaard
    20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een basis pannenkoekenbeslag dat ik gebruik om gewone pannenkoeken of flensjes te maken. Dit is genoeg voor ongeveer 12 pannenkoeken of 8 grote crêpes.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 pannenkoeken

    • 150 gr bloem
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • mespuntje zout
    • 1 groot ei
    • 240 ml melk
    • 2 eetlepels gesmolten boter
    • olie of boter, om mee te bakken (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg het ei en een beetje melk toe. Klop met een vork of een garde, voeg dan meer melk toe tot er een glad beslag ontstaat. Klop de gesmolten boter erdoor.
    2. Verhit een pan met antiaanbaklaag tot hij goed heet is (voeg eventueel een klontje boter of scheutje olijfolie toe tegen het aanbakken). Gebruik een lepel om wat beslag in de pan te gieten, draai de pan rond tot de hele bodem van de koekenpan bedekt is met beslag. Zodra er belletjes ontstaan, maak je de randen los en keer je de pannenkoek om. Herhaal dit totdat al het beslag op is.
    3. Serveer warm met stroop en/of fruit, of strooi er wat citroensap en poedersuiker over.

    Tip:

    Je kunt ook andere meelsoorten gebruiken, zoals rijstebloem of volkorenbloem.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren