Penne met rookspek en champignons

    Penne met rookspek en champignons

    44keer bewaard
    30min


    87 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit gerecht gecreëerd toen ik nog op de universiteit zat, met mijn favoriete goedkope ingrediënten: rookspek, champignons en knoflook.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 (500g) pak penne pasta
    • 175g gerookt spek, gehakt
    • 1 (200g) bakje champignons, in plakjes
    • 8 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 750ml kippenbouillon
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 50g versgemalen Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook penne volgens aanwijzingen op het pak; giet af.
    2. Bruin rookspek in een koekenpan over matig vuur. Roer knoflook erdoor en bak een paar minuten, voeg dan champignons toe. Kook, onder gedurend roeren, voor een paar min tot de champignons zacht beginnen te worden.
    3. Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Laat 3 min zachtjes koken over matig vuur . Voeg gekookte penne toe aan de pan en roer door de saus. Laat onafgedekt stoven tot er niet meer dan een paar theelepels saus op de bodem van de pan over is. Schep grote porties op per bord en garneer met Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Lekker makkelijk en heerlijk. Ik dacht dat ik de enige was die dit maakte. Ook lekker bij.. Nouja alle pasta`s! - 28 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren