Pasta al pomodoro

    Pasta al pomodoro

    3keer bewaard
    20min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig, rechttoe rechtaan recept voor spaghetti met een tomaten-basilicumsaus. Klaar om te serveren in 20 minuten. Je kunt verse tomaten gebruiken, maar tomaten uit blik hebben een intensere smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr spaghetti
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel peper
    • 1 eetlepel versgehakte basilicum
    • versgeraspte Parmezaanse kaas, om erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de spaghetti in 10-12 minuten, of volgens de aanwijzingen op de verpakking, beetgaar.
    2. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe onder voortdurend roeren, totdat hij begint te kleuren. Voeg de tomaten en zout en peper toe, en bak ongeveer 10 minuten. Na 8 minuten voeg je de basilicum toe.
    3. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de tomatensaus. Roer goed door om saus en pasta te mengen. Leg op borden en bedek met versgeraspte Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren