Pasta al pomodoro fresco

    Pasta al pomodoro fresco

    1keer bewaard
    1uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een echt Italiaans recept voor "Pasta al pomodoro fresco". Het betekent in het Nederlands "pasta met verse tomatensaus'. Heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 10 rijpe Romatomaten, in stukjes
    • 2 eetlepels versgehakte basilicum
    • 1 teentje knoflook, in blokjes gesneden
    • 1 eetlepels extra vierge olijfolie, verdeeld
    • 1 theelepel zout
    • 350 gr penne pasta
    • geraspte Parmezaanse kaas, voor erbij te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur marineren  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Voeg de stukjes tomaat, basilicum, knoflook en eetlepel olijfolie toe aan een kom. Dek af en laat 1 uur marineren.
    2. Vul een grote pan met water, voeg zout toe en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze beetgaar in ongeveer 10 - 12 minuten. Laat uitlekken.
    3. Doe het tomatenmengsel in een koekenpan en voeg zout toe. Voeg de hete pasta en de resterende olijfolie toe. Laat je niet verleiden om te roeren, dek het af en zet het vuur hoog. Kook 5 minuten en schud de pan 2 of 3 keer heen en weer. Haal van het vuur en roer door elkaar.
    4. Serveer warm met Parmezaanse kaas.

    Tip:

    Laat rijpe Romatomaten, verse basilicum en knoflook een uur in de koelkast marineren. Dit laat de smaken echt bij elkaar komen voordat je gaat koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren