Pasta Amatriciana

    Pasta Amatriciana

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    Maak dit als eerste!

    Deze enigszins pittige Italiaanse pastasaus combineert goed met spaghetti. In Italië wordt Amatriciana pastasaus met guanciale gemaakt. Dit is gedroogd en gepekeld wangvlees van een varken, maar dat is bij ons lastig te krijgen. Gebruik als vervanging spekblokjes of in stukjes gesneden speklapjes zonder zwoerd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
    • 4 plakjes dik spek, zwoerd verwijderd en in blokjes gesneden (of spekblokjes)
    • 1/4 ui, fijngehakt
    • 1/2 kleine rode spaanse peper
    • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
    • zout, naar smaak
    • 350 gr spaghetti

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de olie in een pan op hoog vuur. Voeg het spek toe en bak krokant, in ongeveer 2 of 3 minuten.
    2. Voeg de ui en chilipeper toe en bak tot de uien glazig zijn.
    3. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met zout en laat het zachtjes 10 minuten sudderen.
    4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken en meng met de amatriciana saus. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren