Pasta met spekjes en tomaat

    Pasta met spekjes en tomaat

    2keer bewaard
    25min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit snelle en eenvoudige gerecht kan in minder dan 30 minuten op tafel staan. Het is een recept voor een eenvoudig pastagerecht met spekjes en tomatensaus. Serveer met knoflookbrood en/of geraspte kaas, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr pasta, naar keuze
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel fijngehakte knoflook
    • 1/2 kleine ui, in stukjes
    • 200 gr spekblokjes
    • 1 blikje (400 gr) tomatenblokjes met sap
    • scheutje worcestersaus, naar smaak
    • verse of gedroogde basilicum, naar smaak
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan. Bak de knoflook en uien tot de uien glazig zijn.
    3. Roer de spekjes erdoor en bak mooi bruin. Voeg de tomaten uit blik toe en laat sudderen.
    4. Voeg een scheutje worcestersaus en de basilicum, zout en peper toe en roer.
    5. Om te serveren giet je de saus over de pasta en meng je het door elkaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren