Pasta met gerookt spek

    Pasta met gerookt spek

    1keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een pasta die vol van smaak is, een favoriet bij mijn familie en vrienden. Zeer eenvoudig en goedkoop te maken, en eenvoudig genoeg voor een doordeweekse maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 of 16 plakjes gerookt spek (bacon)
    • 300 tot 400 gr fusilli
    • 1 blik geconcentreerde kippensoep (met laag zoutgehalte)
    • 150 ml melk
    • 1 klein blikje maïs
    • gemengde kruiden naar smaak
    • 1 teentje geplette knoflook
    • olijfolie
    • geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Grill het spek en snijd in kleine stukjes wanneer het gaar is.
    2. Breng een pan water aan de kook, voeg de pasta toe en laat het ongeveer 12 minuten koken.
    3. Voeg een blikje kippensoep met 150 ml melk toe aan een gietijzeren pan en roer.
    4. Laat de pasta uitlekken als deze gaar is. Meng de pasta met maïs, spek, kruiden en knoflook. Giet de mix van melk en soep erover en roer goed samen.
    5. Strooi er geraspte kaas over en zet in de gietijzeren braadpan in een oven op 200°C / gasovenstand 6 gedurende 25 tot 30 minuten of tot de kaas goudbruin is.

    Tip:

    Voeg geen extra zout aan het recept toe, want de geconcentreerde kippensoep en geraspte kaas zijn al zout van zichzelf. Voeg eventueel minder geconcentreerde kippensoep toe en voeg extra water toe aan het recept.

    Tip 2:

    Het gerecht kan ook in een ovenschaal worden bereid. Het hoeft niet persé in een gietijzeren braadpan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren