Pasta met zalm, spinazie en kaas

    (1)

    Deze pasta is gewoon zalig. De pasta wordt geserveerd met gerookte zalm, pijnboompitten, spinazie en een romig kaassausje. Serveer met een salade en eventueel knapperig brood.


    24 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 porties

    • 500 gr pasta, naar keuze
    • 4 liter water, om de pasta in te koken
    • 70 gr pijnboompitten
    • 500 gr kaassaus (uit een zakje of zelfgemaakt), of meer naar smaak
    • 350 gr gerookte zalm, in blokjes gesneden
    • 550 gr diepvriesspinazie, gehakt
    • 4 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
    2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op matig vuur gedurende ongeveer 4-5 minuten of totdat ze goudbruin worden, roer voortdurend. Haal uit de pan en laat afkoelen.
    3. Meng de spinazie, pijnboompitten en zalm.
    4. Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur. Voeg het zalmmengsel toe en verwarm 8 minuten of tot het gaar is. Roer de kaassaus erdoor. Als de saus te dik is, verdun deze dan met een beetje water.
    5. Meng de pasta en de saus. Serveer met stukjes knapperig brood en Parmezaanse kaas erbovenop.

    Recept voor eenvoudige kaassaus

    Klik hier voor een eenvoudig recept voor witte kaassaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren