Pasta met prei en ham

    Eenvoudig en makkelijk pastagerecht, bijvoorbeeld voor onverwachte gasten. Gebruik bij voorkeur verse pappardelle of tagliatelle pasta.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 stronken prei
    • olijfolie
    • 2 klontjes boter
    • 5 teentjes knoflook
    • enkele takjes tijm
    • 1/2 glas witte wijn
    • zout en peper naar smaak
    • 5-6 plakjes Parmaham of Prosciutto
    • 1 oudbakken kapje van een brood
    • 150 gr champignons
    • 1 takje rozemarijn
    • 300 gr verse pappardelle of tagliatelle pasta
    • 600 ml groentebouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Was en snijd de prei in ongeveer 1 cm dikke ringen.
    2. Verwarm een ​​deel van de olijfolie en een klontje boter, voeg 3 van de teentjes knoflook (fijngehakt) en wat van de tijm toe, voeg de prei toe en roer om in de olie, voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bedek de prei met de ham en bak gedurende 30 minuten.
    3. Maak de champignons en het oude brood zeer fijn in een keukenmachine om het paneermeel te maken. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin het laatste teentje knoflook (met schil en iets gekneusd) en de rozemarijn, voeg vervolgens het paneermeel toe. Bak dit goudbruin en krokant.
    4. Kook de pasta ongeveer 2 minuten in gezouten water.
    5. Als de prei klaar is, verwijder je de ham, snijd je deze heel dun en doe je deze weer terug in de pan. Voeg vervolgens de boter en de pasta met een beetje van het pastawater toe, meng en serveer direct. Bedek met het paneermeel-mengsel
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties