Pasta ovenschotel met kaas

    Pasta ovenschotel met kaas

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze pasta ovenschotel is zo gemakkelijk te maken dat je het met 1 hand op je rug voor elkaar krijgt. De ingrediënten die je nodig hebt staan meer dan waarschijnlijk al in je kast. Snel en eenvoudig: eet smakelijk :)

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • pasta naar keuze (ong 750 gr voor 6 personen)
    • 1 ui, gehakt (optioneel)
    • 1 zakje kaassaus die je mengt met kokend water
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
    • 1/2 theelepel knoflookkorrels
    • geraspte kaas, naar keuze (bijvoorbeeld oude Cheddar kaas)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4. Kook de pasta en uien in een pan, terwijl dit kookt, maak je de kaassaus.
    2. Laat de pasta en uien als ze bijna gaar zijn, uitlekken en doe ze terug in de pan op laag vuur en voeg kaassaus, gehakte tomaten, tomatenpuree, kruiden en knoflookkorrels toe. Roer 2 minuten en zorg ervoor dat het allemaal goed gemengd is.
    3. Giet de pasta en saus in een lasagneschaal, rasp de kaas erover en zet 15 minuten in de oven, of tot de kaas borrelt en hier en daar bruin is.
    4. Serveer er wat salade en knoflookbrood bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren