Peperoni ripieni (Gevulde paprika's)

    Peperoni ripieni (Gevulde paprika's)

    2keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gevulde paprika's op z'n Italiaans! De vulling wordt gemaakt met gehakt, olijven, kappertjes, paneermeel, peterselie en 2 soorten kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 rode of gele paprika's
    • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
    • 375 gr rundergehakt
    • 1 ei
    • 50 gr verse broodkruimels
    • 60 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 theelepels zout
    • 60 gr ontpitte olijven, in stukjes
    • 2 eetlepels kappertjes, afgespoeld en in schijfjes
    • 3 eetlepels gehakte bladpeterselie
    • 60 gr geraspte mozzarella kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C (gasovenstand 4).
    2. Verwijder de bovenkant (maar niet weggooien) en hol ze uit. Leg de paprika's op een bakplaat en bak ze 20 minuten.
    3. Verhit ondertussen de olie op middelhoog vuur, voeg het gehakt toe en bak in ongeveer 10 - 15 minuten bruin.
    4. Om de vulling te maken, combineer je het ei, paneermeel, Parmezaanse kaas en zout in een grote kom, roer goed. Roer het gebakken gehakt, olijven, kappertjes, gehakte peterselie en mozzarella kaas erdoor.
    5. Verlaag de oventemperatuur tot 160°C / gasovenstand 3. Zodra de paprika's een beetje zijn afgekoeld, vul je ze met het rundvleesmengsel. Leg de bovenkanten er terug op. Leg de gevulde paprika's in een rechthoekige licht ingevette ovenschaal. Bak ongeveer 25-30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren