Romig rijstdessert met peer en perzik

    Romig rijstdessert met peer en perzik

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk recept voor een fruitig en romig rijstdessert uit de oven. Sappige peren en perziken worden in de oven gebakken met rijst en amandelen. Pak als maat een melkbeker om de kopjes af te meten.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 3 eetlepels gemalen wafels met vanillesmaak
    • 1,5 kopje gekookte rijst
    • 2 kopjes geblancheerde amandelen, fijngehakt
    • 10 peren, geschild, klokhuis verwijderd en in schijfjes gesneden
    • 4 perziken, geraspt
    • 3 eieren, gesplitst
    • 60 gr poedersuiker
    • 2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm in en bedek met de gebroken wafeltjes.
    2. Meng de gekookte rijst met de amandelen. Doe de helft van het mengsel in de bakvorm, rangschik de peer-schijfjes erover, verdeel dan de geraspte perziken erover en bedek met de rest van de rijst.
    3. Klop de eiwitten stijf.
    4. Klop de eierdooiers met de poedersuiker tot een glad en dik geheel. Roer door de geklopte eiwitten. Giet over de rijst en bestrooi met suiker.
    5. Bak 20 tot 30 minuten.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren