Zalm met pesto en tomaat

    Zalm met pesto en tomaat

    2keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor in de oven gebakken zalm met een zelfgemaakte smaakvolle pesto en plakjes tomaat.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • Voor de pesto
    • 1 bosje verse basilicum
    • 3 teentjes knoflook
    • 4 eetlepels pijnboompitten, gehakt
    • 85 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 4 eetlepels olijfolie
    • Voor de zalm
    • 300 gr zalmfilet
    • 1 tomaat, in plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een groot vel aluminiumfolie in, groot genoeg om de zalm straks als een pakketje in te pakken.
    2. Voor de pesto:

    3. Snijd met een groot scherp mes de basilicum, pijnboompitten en knoflook fijn. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en blijf snijden. Meng de olijfolie erdoor tot het goed gecombineerd is.
    4. Leg de zalmfilet op de aluminiumfolie. Verspreid de pesto er dun over en leg er plakjes tomaat op. Wikkel de folie rond de filet.
    5. Bak 15 minuten tot hij makkelijk uiteen valt met een vork en egaal roze van kleur is. (Als de filet dik is, bak hem dan 20 minuten)

    Tip

    Als je weinig tijd hebt, maak de pesto dan klaar in een keukenmachine.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren