Pittige kipnuggets

  35 minuten

  Malse stukjes kipfilet bedekt met een pittig gekruide paneermeel met Cajun kruiden. De kipnuggets worden in de pan en oven gebakken, dus geen gedoe met de frituur! Het is super voor feestjes, maar ook erg lekker in een wrap.


  1 persoon heeft dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 3 kipfilets
  • 3 plakjes bruin brood met noten of zaden
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 tot 2 eetlepels Cajun kruiden
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 ml karnemelk of gewone melk
  • 3 eetlepels griesmeel

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C / gasovenstand 4.
  2. Snij vetrandjes van de kip af en snij de kipfilets eerst in de lengte doormidden en vervolgens overdwars weer door de helft. Je krijgt dus 4 stukken per kipfilet
  3. Maak van de 3 sneetjes brood een paneermeel (ik gebruik een koffiemolen met bevroren brood en dat werkt geweldig). Doe de kruimels in een brede, ondiepe kom.
  4. Meng de bloem, griesmeel en de Cajun kruiden. Uiteraard, hoe meer kruiden je toevoegt, hoe pittiger de paneerlaag wordt. Doe het mengsel in een andere grote ondiepe schaal.
  5. Klop de eieren en doe ze in een derde brede ondiepe kom. Zet tenslotte een vierde ondiepe kom met daarin de (karne)melk klaar.
  6. Dompel elk stuk kip eerst in de (karne)melk, dan bloem, dan in het ei, dan in het paneermeel en leg ze vervolgens op een vel bakpapier. (Dit recept kan vooruit worden voorbereid tot en met deze stap en dan de hele nacht in de koelkast bewaard worden.)
  7. Verhit een koekenpan op hoge temperatuur. Als de olie niet heet genoeg is zal de olie gewoon in het paneermeel weken en zullen de kipnuggets slap en vettig smaken.
  8. Bak de kip in de pan tot het broodkruim goudbruin is - dit is al heel snel! Wees erop voorbereid om de stukjes snel te draaien met een tang nadat je ze in de pan hebt gedaan. Eenmaal bruin aan alle kanten, leg je ze in een ovenvaste schaal in de oven.
  9. Bak ze 15 tot 20 minuten in de oven. Het is vrijwel onmogelijk om ze uit te drogen, de paneerlaag zal dit voorkomen, dus als je gasten te laat zijn, maak je geen zorgen, dan zullen ze lang genoeg goed blijven op een lagere temperatuur.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)