Varkensribbetjes van de barbecue

    Varkensribbetjes van de barbecue

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Vraag je je af hoe je varkensribbetjes moet maken voor op een barbecuefeestje? Probeer dan eens dit recept voor malse ribbetjes in Mexicaanse stijl. Ze smaken zowel pittig als zoet!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr varkensribbetjes
    • 3 eetlepels sojasaus
    • 2 eetlepels honing
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
    • 1 theelepel aardappelzetmeel
    • 1 eetlepel wodka
    • 2 eetlepels wijnazijn
    • 1/2 theelepel tabasco
    • olie voor het bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Spoel de ribben af en snijd ze in verschillende porties.
    2. Meng de sojasaus, honing, knoflook, gember, bloem, wodka, azijn en tabasco in een kleine kom en meng goed. Borstel over de ribben en zet 2 uur in de koelkast.
    3. Verwarm de grill voor op een middelhoge temperatuur.
    4. Haal de ribben uit de marinade, dep ze droog (bewaar de marinade).
    5. Verhit de olie in een koekenpan, op middelhoog vuur en bak de ribben 5 minuten per kant.
    6. Leg de ribben op een licht ingevet rooster van een barbecue en gril ze 15 tot 20 minuten. Bedruip regelmatig met de marinade (we raden aan de marinade 5 minuten in een steelpan te koken voordat het hier wordt gebruikt). Gril het vlees tot het varkensvlees niet langer roze is van binnen. Haal van de grill en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren