Pittige chili con carne

    Pittige chili con carne

    18keer bewaard
    4uur15min


    31 personen hebben dit gemaakt

    De bereidingstijd van deze heerlijk smakende chili is ongeveer 4 uur, maar de resultaten zijn echt de moeite waard. Serveer met rijst, tortilla chips, maïsbrood of bij aardappelen in de schil.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 kilo rundergehakt
    • 3 blikken tomatenblokjes (van elk 400 gr)
    • 150 gr tomatenpuree
    • 1 fles bier (330 ml)
    • 500 ml bouillon (of 500 ml water en 2 runderbouillonblokjes)
    • 3 blikken bruine bonen (van elk 410 gr), afgespoeld en uitgelekt
    • 3 grote uien, gesnipperd
    • 6 teentjes knoflook, geperst
    • 2 groene paprika, in stukjes
    • 1/2 theelepel cayennepeper
    • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 2 theelepels zout
    • 3 eetlepels gemalen komijn
    • 4 eetlepels chilipoeder
    • 1 eetlepel instant koffiepoeder
    • 2 eetlepels worcestersaus
    • 3 eetlepels limoensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur15min 

    1. Rul het gehakt in een grote, diepe pan (van tenminste 5 liter inhoud) op middelhoog vuur bruin.
    2. Doe alle overige ingrediënten in de pan. Breng aan de kook, zet het vuur heel laag en laat 4 uur sudderen, onder af en toe roeren. De smaak ontwikkelt zich terwijl het kookt, dus beknibbel niet op de tijd!

    Tip

    Geen paniek als het aan het begin te pittig smaakt, want dat wordt naarmate de kooktijd verstrijkt minder. Een beetje van de hitte wordt geabsorbeerd door de bonen. Het blijft natuurlijk wel een pittig gerecht, dus als je niet van pittig houdt, kun je beter een ander gerecht maken. Chili con carne smaakt altijd de volgende dag nog lekkerder.

    Maak het in de slowcooker!

    Je kunt deze chili makkelijk in de slowcooker bereiden. Bak eerst het vlees en de uien bruin in de pan, en voeg dan alles toe aan de slowcooker. Roer en zet de slowcooker eerst 3 uur op hoog en daarna 5-7 uur op laag.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren