Pittige gegrilde varkensribbetjes

    Pittige gegrilde varkensribbetjes

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur55min


    Maak dit als eerste!

    Makkelijk, lekker en ideaal voor een barbecuefeest. Een smakelijk glazuur maakt de ribben sappig en verrukkelijk. Serveer met knapperig brood en een groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo varkensribbetjes
    • Marinade
    • 4 theelepels sojasaus
    • 20 ml plantaardige olie
    • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 3 eetlepels barbecuekruiden
    • 1 theelepel gedroogde marjolein
    • 1 theelepel bouillonkorrels
    • 2 theelepels gemalen rode chilipepervlokken
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 2uur marineren  ›  Klaar in:2uur55min 

    1. Spoel de ribben af, dep ze droog en snijd ze in verschillende porties.
    2. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kleine kom, meng goed en bestrijk dan royaal met een kwastje over de ribben. Dek af en zet 2 uur in de koelkast.
    3. Verwarm de grill voor op middelhoge temperatuur. Bestrijk het rooster met olie en leg de ribben erop. Gril ze 30 tot 45 minuten, bedruip met de marinade en draai af en toe om.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren