Pittige paprikasoep met gehakt

    Pittige paprikasoep met gehakt

    4keer bewaard
    1uur10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Eenvoudig te maken, snel en lekker. Je kunt rundergehakt, varkensgehakt of kalkoengehakt gebruiken en naar wens op smaak brengen om het bijvoorbeeld iets minder pittig te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 uien, gesneden
    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 500 gr gehakt
    • 1 theelepel kruiden (gemalen rode chilipepervlokken, paprikapoeder, bouillonkorrels)
    • 500 ml bouillon (of een bouillonblokje gemengd met 500 ml water)
    • 2 rode paprika's, in reepjes gesneden
    • 2 grote tomaten, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 theelepels tomatenpuree
    • 2 theelepels ketchup
    • 1 blik bruine bonen, uitgelekt
    • geraspte kaas om te garneren
    • gehakte verse peterselie om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui. Voeg het gehakt toe en roer regelmatig. Breng op smaak met peper, paprikapoeder en eventueel bouillonkorrels. Meng goed.
    2. Giet de bouillon in de pan, voeg paprika's, tomaten, tomatenpuree en ketchup toe, en laat 40 minuten sudderen tot ze zacht zijn.
    3. Roer de bruine bonen erdoor en breng eventueel verder op smaak. Laat nog 5 minuten sudderen.
    4. Serveer warm, gegarneerd met geraspte kaas en peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren