Pittige pastinaak en -wortelsoep

    Pittige pastinaak en -wortelsoep

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ik hou erg van pittige pastinaaksoep, dus heb ik mijn eigen recept gemaakt, maar dan minder vet en ook nog eens gezond!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel zonnebloemolie
    • 1 rode ui, fijngesneden
    • 4 grote pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 middelgrote wortels, in blokjes gesneden
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 1 groentebouillonblokje
    • 4 eetlepels melk
    • snufje gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de olie in een pan. Voeg de ui toe en bak tot de ui zacht is.
    2. Voeg pastinaken en wortels toe en bak een paar minuten maar laat de groenten of ui niet kleuren. Voeg de kerriepoeder toe en roer erdoor. Voeg het groentebouillonblokje toe met genoeg water toe om de groenten met ongeveer één centimeter water te bedekken.
    3. Laat ongeveer 40 minuten zachtjes sudderen tot de groenten zacht zijn.
    4. Pureer de soep tot de gewenste textuur (in dit stadium kun je hem laten afkoelen en in de koelkast bewaren om op een later tijdstip op te warmen). Voeg de melk en dan de zwarte peper naar smaak toe. Serveer met knapperig brood en boter.

    Andere ideeën

    Je kunt ook gember en appel toevoegen, maar de versie die hierboven staat vind ik het lekkerst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren