Pittige zeevruchtenmousse

    Pittige zeevruchtenmousse

    Voeg toe aan favorieten!
    17min


    Maak dit als eerste!

    Een eenvoudig, maar heerlijk voorgerecht, perfect voor een zomers etentje. Inktvis wordt samen met garnalen, crème fraîche en diverse kruiden tot mousse gemalen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr inktvis, ontdooid indien bevroren
    • 4 eetlepels water
    • 250 ml kokosmelk
    • 2 theelepels gelatinepoeder
    • 2 eetlepels kokend water
    • 300 gr roze, gekookte cocktailgarnalen, verwijder de staarten
    • 250 gr crème fraîche
    • geplette Szechuan peperkorrels, naar smaak
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 theelepel knoflook, fijngesneden
    • 1 theelepel fijngesneden ui
    • 1 theelepel Tabasco chipotle sauce
    • olie om in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:17min 

    1. Kook de inktvis in het water en kokosmelk gaar. Ondertussen meng je de gelatine met kokend water totdat het is opgelost, zet apart.
    2. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad en romig geheel.
    3. Voeg de gelatinemix toe en meng tot alles goed gecombineerd is.
    4. Giet het mengsel in 8 ingevette vormpjes en zet ze minstens 3 uur in de koelkast.
    5. Serveer op een bedje van fijngesneden ijsbergsla met cocktailsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren