Pizza met vegetarische worst

    Dit is een snelle manier om een voedzame vegetarische pizza te maken. Het is makkelijk om te maken en smaakt heerlijk. Als je geen Libanees brood kunt krijgen, gebruik dan een paar pitabroodjes of maak zelf een pizzabodem (zie voetnoot).


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 groot Libanees brood voor de bodem
    • 100 gr sojakaas of naar smaak
    • 25 gr verse basilicum
    • 4 eetlepels tomatenpuree
    • 1 vegetarische worst
    • 10 kers-tomaten
    • 5 grote champignons
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven tot 180°C / gasovenstand 4. Snijd de tomaatjes door de helft, en de worst en de champignons in plakjes.
    2. Verspreid de tomatenpuree gelijkmatig over het Libanese brood. Leg dan de tomaatjes, worst, basilicum en champignons op de bodem.
    3. Snijd de kaas in dunne plakjes. Strooi de pijnboompitten erover en breng op smaak met zout en peper. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.

    Tip:

    Voor een recept op zelf een gewone pizzabodem te maken, klik je hier.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren