Romige rode paprikasoep

    Romige rode paprikasoep

    149keer bewaard
    55min


    752 personen hebben dit gemaakt

    Rode paprika's, uien en knoflook zijn gesauteerd in boter, dan zachtjes gesmoord in kippenbouillon en overgoten met room voor een zacht en heerlijk gepureerde soep.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 25g boter
    • 4 rode paprika's, gehakt
    • 1 ui, gehakt
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 750ml kipbouillon
    • 100ml volle room
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Smelt de boter in een grote pan over matig vuur. Plaats rode paprika's, ui en knoflook in een pan en sauteer 5 tot 10 min, of tot gaar.
    2. Giet kipbouillon er al roerend door, zet vuur op laag en kook zachtjes 30 min door. Doe in een blender en pureer tot een glad mengsel.
    3. Wrijf soep door een zeef en giet soep terug in de pan over matig vuur. Roer volle room en zout en peper erdoorheen. Warm geheel door, ongeveer 5 tot 10 min.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (22)

    61

    Romige Paprikasoep is een absoluut succes en makkelijk te maken. Gebruik de blender!! - 21 dec 2012

    van
    40

    Echt super lekker!! - 15 okt 2012

    berts
    van
    22

    Ik was nieuwsgierig, raakte verwondert tijdens de kooktijd, gesmuld aan tafel, met deze soep win je vrienden, super lekker! - 13 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren