Pollo con le patate (kip met aardappelen)

    Pollo con le patate (kip met aardappelen)

    11keer bewaard
    1uur15min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een rustiek, smaakvol Italiaans gerecht dat makkelijk te maken is en ook nog eens goedkoop is. In dit gerecht worden kippendijen en aardappelen geroosterd met olijfolie, knoflook, basilicum en peterselie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 kippendijen, met vel en bot
    • 2 theelepels zout
    • 1 theelepel peper
    • 2 eetlepels gedroogde peterselie
    • 2 eetlepels gedroogde basilicum
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
    • 600 gr vastkokende aardappelen, in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C (gasovenstand 4).
    2. Leg de kippendijen in een rechthoekige ovenschaal. Meng 1 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, 1 eetlepel gedroogde peterselie, 1 eetlepel gedroogde basilicum, de helft van de knoflook en 1 eetlepel olijfolie in een kom. Marineer de kippendijen met dit mengsel en leg ze met het vel onder in de ovenschaal. Bak 30 minuten.
    3. Stoom de aardappelblokjes 20 minuten. Laat ze uitlekken, doe ze vervolgens in een kom en voeg 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel gedroogde peterselie, 1 eetlepel gedroogde basilicum, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel peper en de overige knoflook toe. Meng goed.
    4. Draai de kippen-dijen om en voeg de aardappels toe aan de ovenschaal. Bak nog eens 25-30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren