Pompoenscones met weinig vet

    Pompoenscones met weinig vet

    1keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een geweldige manier om overgebleven pompoen te gebruiken. Deze heerlijke scones zijn zacht en snel en gemakkelijk te maken. Voor luchtige scones moet je het deeg niet te lang mengen.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 15 gr boter, op kamertemperatuur
    • 100 gr suiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 ei
    • 250 gr gepureerde pompoen
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel, gezeefd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C / gasovenstand 7. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Meng boter, suiker en zout. Voeg het ei toe, dan de pompoenpuree en roer de bloem erdoor. Leg op een met bloem bestoven plank.
    3. Dit is een ​​plakkerig deeg dus bedek je handen met bloem of gebruik een deegroller. Meng het deeg niet te lang, rol uit tot een dikte van 3 cm. Snijd uit met behulp van ronde uitstekers (voor koekjes) en leg op de voorbereide bakplaat.
    4. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten of tot ze goudbruin zijn.

    Ingrediënten

    Je kunt ook puree van flespompoen gebruiken.

    Hoe maak je pompoenpuree?

    Klik hier voor een recept om pompoenpuree te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren