Pompoentaart met rozijnen

    Pompoentaart met rozijnen

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke pompoentaart met een zelfgemaakte deegkorst en een kruidige pompoenvulling met rozijnen. Serveer met verse slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Deeg
    • 125 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 60 gr boter
    • water zoveel als nodig
    • Vulling
    • 500 gr gepureerde pompoen
    • 200 gr bruine of witte suiker
    • 3 losgeklopte eieren
    • 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 1/4 theelepel kaneelpoeder
    • 1/4 theelepel gemberpoeder
    • 500 ml melk
    • 80 gr rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

      Om het deeg te maken:

    1. Meng in een keukenmachine de bloem, zout, bakpoeder en boter tot het mengsel op grove kruimels lijkt. Blijf mengen met net genoeg water om het deeg samen te laten komen. Duw in een platte schaal en wikkel er plastic folie om. Laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.
    2. Rol het deeg uit op een met bloem bedekte oppervlakte en bedek er een ronde, lage taartvorm mee. Duw de randen met duim en vinger aan. Prik er een paar keer met een vork in.
    3. Om de vulling te maken:

    4. Meng de pompoen, suiker, eieren, kruiden, melk en rozijnen in een kom. Giet over het deeg en bak in een tot 220°C / gasovenstand 6 voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Verminder de oventemperatuur tot 180°C / gasovenstand 4 en blijf bakken totdat een mes er schoon uitkomt, ong. 35 - 40 minuten.

    Hoe maak je pompoenpuree?

    Klik hier voor een recept om pompoenpuree te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren