Poolse augurken

    Poolse augurken

    1keer bewaard
    60dagen10min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker en eenvoudig recept voor zelfgemaakte augurken. Het recept zit al jaren in mijn Poolse familie.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 5 potten

    • 2 kilo kleine komkommers
    • 1 bol knoflook
    • 1 mierikswortel
    • 1 bosje dille (met de stengels)
    • 1 eetlepel mosterdzaad
    • 10 kersenbladeren
    • 3 eetlepels zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 60dagen pekelen  ›  Klaar in:60dagen10min 

    1. Leg de komkommers in koud water en zet apart.
    2. Was en steriliseer 5 potten met deksels.
    3. Breng 3 liter water in een grote pan aan de kook om de pekel te maken. Roer er 3 eetlepels zout door.
    4. Doe 1/4 theelepel mosterdzaad in elke pot, voeg 2 teentjes knoflook toe, leg wat dille takjes op de bodem en voeg een stukje mierikswortel en 2 kersenblaadjes toe.
    5. Stop de komkommers dicht op elkaar in elke pot. Giet er de hete pekel bij, zorg ervoor dat alle komkommers zijn afgedekt. Leg er meer dille bovenop.
    6. Draai de deksels erop en bewaar de potten op een stuk doek op een donkere plaats. De pekel kan wat lekken uit de potten, en je hoort sissende geluiden. Maak je geen zorgen! Het betekent dat de gisting al begonnen is en dat moet juist!

    Kersenblaadjes

    Kersenblaadjes worden in Polen vaak gebruikt tijdens het inmaken van groenten. Je kunt ze online vinden, maar het zijn gewoon de blaadjes van een kersenboom, dus je kunt ze ook plukken. Ze zorgen ervoor dat de augurken extra knapperig worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren