Poolse chrusciki

    Poolse chrusciki

    5keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze traditionele, Poolse, zoete en krokante koekjes maak je op donderdag aan het einde van Carnaval. Het wordt gefrituurd en bestrooid met poedersuiker. Heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 300 gr bloem
    • 6 eierdooiers
    • 2 eetlepels poedersuiker
    • 3 eetlepels zure room
    • 2 eetlepels boter
    • 1 eetlepel rum of natuurazijn
    • snufje zout
    • 500 gr reuzel of olie om te frituren
    • poedersuiker om te decoreren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Meng alle ingrediënten en kneed tot een glad deeg. Rol het deeg dun uit op een licht met bloem bestoven werkblad en snijd in stroken van ongeveer 10 cm lang en 2 cm breed. Snijd een gleuf in het midden van elke strip in de lengte en trek het ene uiteinde door de gleuf.
    2. Verhit de olie (of reuzel) in een grote pan op hoge temperatuur. Controleer de temperatuur van het vet door er een stukje deeg in te laten vallen. Het moet bruin worden en blijven drijven op het oppervlak, dan is de temperatuur van het vet heet genoeg om te frituren.
    3. Bak de chrusciki in porties tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een bord bedekt met keukenrol, en bestrooi ze met poedersuiker.

    Tip:

    De toevoeging van likeur, run of azijn zorgt ervoor dat het deeg tijdens het frituren zal rijzen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren